Over Voge

Industriegigant

Voge is het premium merk van Loncin, een Chinese industriegigant die werd opgericht in 1983 en nu meer dan 9000 werknemers telt en jaarlijkse meer dan 2,5 miljoen motorfietsen, 3 miljoen motorblokken en 150.000 ATV’s produceert.

Loncin produceert daarnaast elektrische auto's, scooters, generatoren, grasmaaiers, industriële machines en helikopterdrones. Ook ontwikkelt Loncin onderdelen voor grote automerken als Volkswagen, Mercedes, Ford, Audi, Volvo,…

Samenwerking met BMW en MV Agusta

Motorfietsen onder de merknaam Voge zijn nieuw in Europa. Motorfietsen geproduceerd door Loncin rijden echter al jaren rond op onze wegen.

Zo ging Loncin in 2005 een samenwerking aan met BMW voor de ontwikkeling en productie van BMW’s scooterplatform en in 2019 met MV Agusta voor de ontwikkeling van een nieuwe reeks 350cc en 500cc motoren.

Premium merk

In 2018 besliste Loncin om met Voge een eigen premium merk in de markt te zetten en deze jarenlange expertise met streng gecontroleerde ontwikkelings- en productieprocessen rechtstreeks beschikbaar te maken.

Elk Voge model wordt gekenmerkt door een geavanceerd design, een scherpe prijs en een high-end configuratie: zo beschikken de meeste modellen in het gamma onder meer over Nissin-remmen, KYB-veerelementen en een Bosch ABS-systeem.

Loncin wordt opgericht
1983
1993
productie van eerste motorblok
productie van eerste motorfiets
1999
2001
productie van eerste motorblok voor breed gebruik
partnership met BMW voor productie van R13 motorblok en onderdelen voor GS
2005
2012
toegetreden tot Shanghai Stock Exchange
joint-venture met BMW werd getekend onder de naam K8x
2013
2014
oprichting Lonhua Drone Technology Co, met Tsinghua Universiteit
overname Shandong Lichi New Energy AZutomobile en Guanghzou Sonon Electric & Machine
2015
2017
samenwerking voor productie BMW scooter onder CMD-TEC & AESCN
het merk Voge wordt gelanceerd
2018
2019
partnership met MV Agusta

Over

Voge is het premium merk van Loncin, een Chinese gigant met een jaarlijkse productiecapaciteit van meer dan 2,5 miljoen motorfietsen. Loncin produceert zowel onderdelen als complete motorfietsen voor gerenommeerde motormerken zoals Honda, MV Agusta en BMW Motorrad. Ook diverse automerken maken al lang gebruik van hun expertise.

Motorfietsen onder de merknaam Voge zijn nieuw in Europa. Motorfietsen geproduceerd door Voge, onder merknamen van bekende Westerse merken, rijden echter al jaren rond op onze wegen. Voge maakt deze jarenlange expertise met streng gecontroleerde ontwikkelings- en productieprocessen nu rechtstreeks beschikbaar.

Elk Voge model wordt gekenmerkt door een geavanceerd design, een scherpe prijs en een high-end configuratie: zo beschikken de motorfietsen onder meer over Nissin-remmen, een KYB-vork en een Bosch ABS-systeem.
© Wowart.